invitation to the conference

«Προστασία και Ανάδειξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

9:00 am – 4:00 pm

Η Γενική Γραμματεία  Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) διοργανώνει  Διημερίδα & παράλληλη Έκθεση με θέμα: «Προστασία και Ανάδειξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις  2 και  3 Απριλίου 2024, στο «Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωφ.Βας. Κων/νου 48, Αθήνα. Ερευνητικοί και Τεχνολογικοί φορείς που εποπτεύονται από τη  ΓΓΕΚ, θα παρουσιάσουν υπερσύγχρονες, καινοτόμες και εύχρηστες εφαρμογές από ερευνητικά έργα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την Προστασία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, αλλά και για την Προβολή και Ανάδειξή της. Η εκδήλωση συνοδεύεται με μια μικρή έκθεση στον εξωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου που απώτερο στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα καταστροφών που έχουν πλήξει το πολιτιστικό απόθεμα της ανθρωπότητας, από τα αρχαιότατα χρόνια έως και σήμερα.

Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικά οργανωμένη ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση Εργαστηρίου Ανοικτής Θέασης για τη μελέτη και συντήρηση ζωγραφικών έργων μεγάλων διαστάσεων, μετά από δήλωση συμμετοχής.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης τόσο δια ζώσης (E.I.E., Βασ. Κων/νου 48, 11635 Αθήνα) όσο και  εξ αποστάσεως, μέσω:

α) παρακολούθησης και συμμετοχής στο ZOOM Meeting: Εδώ

είτε

β) του συνδέσμου live streaming  από το κανάλι YouTube της ΓΓΕΚ με δυνατότητα απλής παρακολούθησης:

1η μέρα εργασιών: Εδώ και

2η μέρα εργασιών: Εδώ 

Παρακαλούμε, ενημερώστε για τον τρόπο συμμετοχής σας με τη συμπλήρωση της παρακάτω online φόρμας: Εδώ

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, καθώς και συμμετοχή στην ξενάγηση της  Εθνικής Πινακοθήκης,  παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την κα Λυρατζή Μαρία: m.lyratzi@gsrt.gr , τηλ: 2131300 241

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης Εδώ

πρόσκληση-2ημερίδας
Πρόσκληση συμμετοχής στην διημερίδα από τον τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο